Dijital Reklam Yönetiminde Başarılı Olmak için 5 Temel Taktik

Google ve Meta; Bugün dijital dünyada ulaşmak istediğiniz 100 kişiden 95’ine bu iki platform ile ulaşabilirsiniz. Peki bu yeterli mi? Bilgisayarı veya telefonu açıp bu platformlara reklam vermek isteyen herkes aynı sonuca ve başarıya mı ulaşır? Sorunun cevabı “evet” olsaydı her şey çok basit ve hızlı olurdu fakat her sektörde olduğu gibi dijital reklam yönetiminin de farklı stratejileri ve taktikleri var.

Google ve Meta her geçen gün kontrolü reklam verenlerden alıp kendi merkezine çekiyor. Meta’nın “Advantage detaylı hedefleme” si, Google’ın “Advanced targeting” i bu trende en güzel iki örnek. Bu teknolojiler reklam hedeflemenizi sizden alıp yapay zeka desteğiyle kendi merkezine çekmeyi; bu sayede CPC (Tıklama başına maliyet), CPM (Bin gösterim başına maliyet) ve CPL (Cost per lead) gibi en kritik performans kriterlerini kendi kontrolüne alarak kazancını maksimize etmek istiyor.

Biz reklam verenler ve ajanslar olarak kontrolü ele alıp, giderleri optimize ederek kazancı nasıl maksimize edebiliriz?

1- Nokta Atışı Hedefleme

Reklamlarınızı çok fazla kişinin görmesi sadece maliyetlerinizi arttırır. Olması gereken; ürün / hizmetlerinizle ilgilenen, doğru kitlenin görmesidir. Böylece maliyetleriniz düşecek, reklamlarınızın tıklanma oranları artacak, daha az efor ile daha fazla müşteri ve ciroya ulaşacaksınız.

2- Geniş Eşlemeden Uzak Durun

Google arama ağı reklamlarında geniş eşleme anahtar kelimelerden kaçınmalısınız. Geniş eşleme ile belirlediğiniz anahtar kelimeler dışındaki aramalarda da listeleneceğiniz için gereksiz tıklamalar alarak maliyetinizi yükseltirsiniz. Bu sebeple sıralı eşleme ve tam eşleme modelleri kullanmalısınız.

3- Kesişim Kümesi Oluşturun

Meta ve GDN (Google Display Network) reklamlarında tek bir hedef kitle kümesi ile hedefinize ulaşmanız oldukça zordur. Mutlaka gelir grubu, meslek grubu veya ilgi alanı gibi hedef kitle kümeleri ile keşisim sağlayarak nokta atışı hedef kitlenize ulaşmanız gerekir.

4- İlgi Çekici ve Mesajı Hızlı Veren Kreatif

Doğru hedef kitleye ulaşmak yetmez. İlk 2 saniye içerisinde dikkat çekip 8 saniye içerisinde istediğimiz mesajı vermemiz ve en sonunda CTA (Call to action) mesajımızla potansiyel müşterimizi harekete geçirmemiz gerekir. Gerek metin reklamları gerek statik görsel ve gerekse video reklamlarında bu kurala dikkat etmek gerekir.

5- Potansiyel Müşteri Takibi ve Doğru İletişim

Potansiyel müşteri formu topladığımız lead generation reklamlarımızda en sık gördüğümüz problem müşteri takibi. İlgili formlar satış ekibine ulaştığında doğru iletişim scriptleri ile potansiyel müşterilere ulaşmak, sonrasında takip ve iletişimi kaliteli bir standarta oturtmak son derece önemli.

Call Now Button